3d printen materiaalsoorten

Door middel van een 3d printer kunnen verschillende 3d objecten worden geprint. Er zijn verschillende soorten objecten die er kunnen worden geprint. Daarnaast is er ook een groot assortiment materiaalsoorten waarmee geprint kan worden. Deze materiaalsoorten zijn online verkrijgbaar op de website van 3d filament supplies. Binnen de 3d filament supplies zijn er verschillende materiaalsoorten beschikbaar. Deze zijn makkelijk online verkrijgbaar.

3d printen wordt echt steeds populairder niet alleen maken verschillende industrieën gebruik van 3d printen maar het wordt ook steeds meer door verschillende consumenten gekocht. De 3d printers zelf zijn vrij prijzig. Zo kunnen de prijzen van een 3d printer al snel oplopen tot in de duizenden euro’s. Daarnaast kost het materiaal ook aardig wat geld. Er vinden momenteel nog heel veel ontwikkelingen plaats op het gebied van 3d printen. Zo duurt het momenteel nog uren voordat een object is uitgeprint. Ook de toepassingen zijn uitgebreid. Vooral in de medische sector biedt het 3d printen heel veel oplossingen.

Ook binnen de verschillende materiaalsoorten wordt er volop geïnnoveerd. Zo komen er steeds meer materiaalsoorten bij. Een veel gebruikte materiaalsoort voor het 3d printen is ABS. Dit is een vrij sterke materiaalsoort die in groot diversiteit van kleuren verkrijgbaar is. Het materiaal abs is vrij stevig en wordt echt voor de meest uiteenlopende objecten gebruikt. Zo wordt het ook wel gebruikt voor tafels en speelgoed. Abs is online verkrijgbaar en kun je al kopen voor 28 euro.

Een ander vaak gebruikte materiaalsoort is pla. Dit is een vrij duurzame materiaalsoort. PLA wordt gecreëerd door middel van duurzame grondstoffen. Hierbij moet je denken aan mais en suiker. Dit zorgt ervoor dat PLA makkelijk afbreekbaar is en milieuvriendelijk is. Wanneer het materiaal verwerkt wordt in de 3d printer dan stinkt dit ook helemaal niet. Maar geeft het een vrij zoete geur. PLA wordt ook gebruikt voor speelgoed en af en toe ook voor sieraden.

Post Author:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *